Redeschiderea granitelor tarilor odata cu venirea verii

>>Redeschiderea granitelor tarilor odata cu venirea verii

Redeschiderea granitelor tarilor odata cu venirea verii

Nevoia oamenilor de a calatori, de a intra in normal si sosirea verii cu perspectiva concediilor, a determinat necesitatea de a relaxa masurile de restrictie a circulatiei in special intre tarile Europei.

Astfel, cu cateva exceptii, tarile europene incep sa isi deschida granitele cu luarea unor masuri de precautie in functie de situatia epidemilogica existanta in fiecare tara.

Austria -din 15 iunie, Austria deschide frontierele cu statele membre Uniunii Europene.

Granițele Austriei se redeschid, pentru toți turiștii incepand din la 1 iulie( intrarea în țară se va face în baza unui certificat de sănătate).

Belgia-Granițele Belgiei sunt încă închise pentru călătorii care nu sunt imperios necesare.

Guvernul a anunțat planul de redeschidere a granițelor începând cu 15 iunie pentru cei care vin din state membre ale Uniunii Europene, dar și din Marea Britanie, Elveția, Liechtenstein, Islanda și Norvegia.

Bosnia-Hertegovina – Guvernul bosniac a hotărât ca, pentru moment, granițele să fie deschise doar pentru vecinii statului. O dată exactă pentru deschiderea frontierelor pentru toți turiștii nu este încă cunoscută.

Bulgaria- A decis deschiderea granițelor de la 1 iunie. În Bulgaria pot intra cetățeni sau turiști din : statele membre Uniunii Europene,Marea Britanie,San Marino,Andorra,Monaco,Vatican,Serbia,Macedonia de Nord.

Cipru

Autorităţile cipriote au împărţit în două categorii ţările din care turiştii pot vizita Cipru (categoria A si B), pe baza datelor epidemiologice disponibile la nivel internaţional, după ce ţara şi-a redeschis aeroporturile închise.

Persoanele care călătoresc din ţările din categoria B trebuie să facă un test PCR în ţara de origine, cu 72 de ore înainte de călătorie. Certificatul de testare PCR va fi solicitat înainte de îmbarcarea în aeronavă şi va trebui prezentat şi la controlul de frontieră la destinaţie. Pentru călătorii din categoria B a căror ţară nu este în măsură să pună la dispoziţia publicului teste PCR pe scară largă, testarea obligatorie va fi necesară la sosirea pe aeroporturile din Cipru.

Incepand cu 20 iunie, cei care sosesc din tările din categoria A nu au restrictii atunci cand intra in Cipru. Aceste tari sunt: Austria, Bulgaria, Croaţia, Cipru, Republica Cehă, Danemarca, Estonia, Finlanda, Germania, Grecia, Ungaria, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Norvegia, Slovacia, Slovenia şi Elveţia.

Ţările din categoria B sunt Israel, Polonia şi România.

Croatia- Aflată pe lista statelor cel mai puțin afectate de noul virus, Croația a deschis granițele cu Austria, Republica Cehă, Ungaria, Slovenia, Slovacia, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia și Germania începând cu 29 mai.

Pentru moment, Croația nu solicită testare COVID-19 la intrarea pe teritoriul său sau vreun alt document care să ateste că turistul respectiv nu a fost infectat cu noul virus.

La 1 iulie, Croația intenționează să deschidă granițele pentru toți turiștii.

Cehia- A deschis granițele cu Slovacia și Ungaria, începând cu 27 mai, respectând anumite restricții.

De la 5 iunie, granițele cu Austria și Germania au fost deschise . Cetățenii din celelalte state europene pot intra pe teritoriul ceh (turism de afaceri sau pentru studii) dacă fac dovada testării negative cu noul virus.

 

Danemarca- Granițele statului sunt închise pentru turiști. În prezent, pe teritoriul statului pot intra doar rezidenți din Danemarca sau Insulele Feroe, doar cu un motiv bine întemeiat.

Începând cu 15 iunie, Copenhaga își va deschide granițele pentru turiștii germani, islandezi și norvegieni.

Iar din 8 iunie, persoanele din statele membre Uniunii Europene și din Marea Britanie au interdicție de a intra în Danemarca până la finalul verii.

Elvetia- Din 15 iunie, Elveția deschide frontierele cu:

Austria,Belgia,Bulgaria,Croația,Cipru,Cehia,Danemarca,Estonia,Finlanda,Franța,Germania,Ungaria,Islanda,Irlanda,Italia,Letonia,Liechtenstein,Lituania,Luxembourg,Malta,Olanda,Norvegia,Polonia,Portugalia,România,Slovacia,Slovenia,Spania,Suedia,Marea Britanie.

Estonia – Începând cu 1 iunie, Estonia primește persoane care nu au simptomele noului virus, din statele membre Uniunii Europene, din cele care fac parte din spațiul Schengen, dar și din Marea Britanie și Irlanda de Nord.

Însă, statul estonian solicită ca la intrarea pe teritoriul său să fie respectate regulile de carantină. În schimb, pentru părăsirea statului nu sunt restricții.

Finlanda

Granițele Finlandei rămân închise până pe, cel puțin, 14 iunie. La mijlocul lunii mai au fost redeschise pentru muncitori din spațiul Schengen.

Franta

Franța, unul dintre statele puternic afectate de noul virus, si cea mai vizitata tara din lume de catre turisti, nu a anunțat o dată oficială pentru reluarea turismului, insă se vehiculeaza data 15 iunie.

 

Germania

Germania și-a deschis granițele, gradual  începând cu 16 mai.

Data de 15 iunie este cea la care se așteaptă ca frontierele să fie deschise pentru toate statele membre Uniunii Europene, fără a fi necesare măsuri de restricție.

Grecia

Grecia a reusit sa isi mentina un numar scazut de cazuri COVID19 printr-un blocaj timpuriu al granitelor. Tara, in care turismul reprezinta aprox 20% din PIB , incearca sa atraga cat mai multi turisti relaxand conditiile de calatorie incepand din 15 iunie cand incepe si sezonul turistic.

Statele pentru care sunt ridicate restricțiile sunt: Albania, Australia, Austria, Macedonia de Nord, Bulgaria, Germania, Danemarca, Elveția, Estonia, Japonia, Israel, China, Croația, Cipru, Letonia, Liban, Lituania, Malta, Muntenegru, Ungaria, România, Noua Zeelandă, Norvegia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Coreea de Sud, Cehia și Finlanda.

Pe 31 mai, Grecia a publicat planul său de redeschidere a granițelor, implicit a turismlui, având următoarele trei etape:

  1. Până la data 15 iunie: un număr limitat de zboruri este permis către Atena. Toți pasagerii vor fi testați și cazați într-un anumit hotel. În cazul în care testarea va fi negativă, carantinarea va dura șapte zile. Dacă rezultatul testării noului virus va fi pozitiv, carantina va dura 14 zile, cu îngrijirile de rigoare.
  2. Perioada 15 – 30 iunie: Zborurile nu vor mai fi limitate la Atena, vor avea acces și la Salonic.

Turiștii din Albania, Australia, Austria, Macedonia de Nord, Bulgaria, Germania, Danemarca, Elveția, Estonia, Japonia, Israel, China, Croația, Cipru, Letonia, Liban, Noua Zeelandă, Lituania, Malta, Muntenegru, Norvegia, Coreea de Sud, Ungaria, România, Serbia, Slovacia, Slovenia, Cehia și Finlanda nu vor mai fi testați obligatoriu. Testarea va avea loc numai dacă va fi cazul.

  1. Perioada 1 iulie – final de an: zborurile vor fi permise pe toate aeroporturile. Testarea turiștilor se va face fie la întâmplare, fie dacă va fi cazul. De asemenea, sosirile pe mare vor fi permise de la 1 iulie.

Irlanda

Autoritățile irlandeze au stabilit ca oricine intră pe teritoriul statului să urmeze o carantină de 14 zile, exceptând pe cei care vin din Irlanda de Nord.

Islanda

Islanda intenționează să redeshidă granițele pentru statele membre UE și pentru Marea Britanie începând cu 15 iunie. Se va efectua testarea turiștilor, iar aceștia vor primi rezultatul prin intermediul unei aplicații pe telefonul mobil.

Italia

De pe 3 iunie, Italia a deschis frontierele cu țările membre Uniunii Europene, Monaco și Elveția.

Italia este prima țară europeană, și printre cele mai afectate de noul virus, care a decis să renunțe la măsurile de carantină la intrarea pe teritoriul său. Este o tara extrem de populara in randul turistilor si doreste sa imbunatateasca acest sector puternic afectat de pandemie. Deschiderea granițelor cu mult înaintea altor țări europene, multe state consideră că Italia se află în pericol să sufere un al doilea val al infectărilor.

Letonia

Din 15 mai, Letonia a deschis frontierele cu Estonia și Lituania.  Începând cu 3 iunie, persoanele care vin din statele membre Uniunii Europene nu mai trebuie să intre în carantină timp de 14 zile. Condiția pentru aceasta este ca statele respective să nu depășească, în ultimele 14 zile, numărul de 15 noi cazuri la 100.000 de locuitori.

Lituania

Lituania și-a deschis frontierele cu vecinii săi Estonia și Letonia, începând cu 15 mai. În plus, Lituania permite intrarea polonezilor pentru turism de afaceri sau pentru studii.

Malta

Autoritățile din Malta au anunțat că vor fi reluate activitățile turistice începând cu 1 iulie.

Vor fi redeschide granițele pentru turiști din: Germania, Austria, Cipru, Elveția, Sicilia, Sardinia, Islanda, Slovacia, Norvegia, Danemarca, Ungaria, Finlanda, Irlanda, Lituania, Israel, Letonia, Estonia, Luxemburg și Cehia.

Malta a fost primul stat european care a interzis zborurile spre și dinspre Italia, Spania, Franța, Germania și Elveția.

Marea Britanie

Granițele britanice sunt, în prezent, deschise. Începând cu 8 iunie, vizitatorii trebuie să respecte carantina de 14 zile. De la această regulă sunt exceptați cei care vin din Irlanda. Guvernul britanic a anunțat că aceste norme de conduită socială vor fi actualizate o dată la trei săptămâni.

Muntenegru

Muntenegru permite intrarea turiștilor fara obligatia caratinei de 14 zile, atâta timp cât statul din care provin nu este unul grav afectat de noul virus (o rată de transmitere mai mică de 25% la 100.000 de locuitori).

Norvegia

Autoritățile norvegiene au interzis orice tip de călătorie, în afara celui legat de locul de muncă.
Turismul internațional va fi reluat după 20 august. Însă, începând cu 15 iunie, oameni din Danemarca vor putea intra în Norvegia. Următoarea etapă a relaxării restricțiilor va avea loc după 10 iulie.

Olanda- A permis intrarea pe teritoriul său doar celor care aparțin spațiului Schengen
Toți ceilalți vor putea intra în Olanda după data de 15 iunie.

Polonia
Potrivit autorităților poloneze, începând cu 13 iunie, în Polonia vor putea intra oameni din următoarele state (fără necesitatea respectării carantinei): Austria,Belgia,Bulgaria,Croația,Cipru,Cehia,Danemarca,Estonia,Finlanda,Franța,Germania,Grecia,Ungaria,Irlanda, Italia,Letonia,Lituania,Luxemburg,Malta,Olanda,Portugalia,România,Slovacia,Slovenia,Spania,Suedia.

Portugalia- Granița cu Spania este deschisă muncitorilor și turismului de afaceri.
Data estimată pentru ridicarea restricțiilor este 15 iunie, însă autoritățile nu au anunțat, încă, un set clar de norme în acest sens.

Rusia

Pe 8 iunie, oficialii  au declarat că vor redeschide granițele de îndată ce numărul de noi cazuri va scădea. Pentru moment, doar turismul de afaceri sau pentru studii este permis.

SerbiaDe la 1 iunie, a deschis granițele cu Bulgaria, Grecia și România.

SlovaciaÎncepând cu 10 iunie, și-a deschis granițele pentru: Germania, Liechtenstein, Elveția, Slovenia, Croația, Bulgaria, Grecia, Cipru, Malta, Estonia, Letonia, Lituania, Finlanda, Norvegia, Danemarca and Islanda.
De asemenea, de la această dată slovacii vor fi scutiți de purtarea măștii de protecție în public, în spații deschise.

Slovenia– Guvernul sloven a decis deschiderea granițelor începând cu 8 iunie pentru următoarele state: Austria,Bulgaria,Cipru,Cehia,EstoniaFinlanda,Germania,Grecia,Ungaria,Islanda,Letonia,Lituania,Liechtenstein,
Norvegia,Slovacia,Slovenia și Elveția. Cetățenii care intră în Slovenia din alte state, în afara celor enumerate mai sus, vor fi obligați să respecte carantina de 14 zile.

Spania

În ciuda anuțului făcut de Ministrul Turismului privind redeschiderea granițelor la 22 iunie, în ceea ce privește Portugalia și Franța, Guvernul spaniol a clarificat că Spania va fi deschisă turismului internațional începând cu 1 iulie.
Pentru moment, cei care intră pe teritoriul spaniol trebuie să stea în carantină timp de 14 zile. Această regulă urmează să ia sfârșit la 1 iulie.

 

Suedia

Suedia intenționează să deschidă granițele la 15 iunie.

Turcia

În prezent, toți cei care intră pe teritoriul statului turc sunt testați și trebuie să respecte o carantină de 14 zile.
Turcia a anunțat că intenționează să deschidă granițele pentru 15 state, în decursul acestei luni, printre care și Italia, Sudan, Albania și Emiratele Arabe Unite.

Ungaria

Ungaria are granițele deschise pentru: România, Slovacia și Serbia, accesul fiind făcut cu anumite restricții.
Cei care vin din Republica Cehă pot intra în statul ungar, doar dacă au călătorit prin Slovacia. Cât despre frontiera cu statul croat, croații pot intra în Cehia doar dacă au rezervare pentru o vacanță.

 

*sursa: https://www.wall-street.ro/articol/Turism/256363/europa-reporneste-turismul-care-sunt-datele-la-care-statele-europene-isi-redeschid-granitele-turistilor.html

 

2020-06-12T20:51:51+00:00
Transport persoane la aeroport si retur
Rezerva transfer