Calatoria in Canada

>>Calatoria in Canada

Calatoria in Canada

Incepand cu data de 1 mai 2017, cetatenii romani eligibili* vor putea depune cerere pentru o autorizatie electronica de calatorie (eTA), in loc de viza, pentru a calatori in Canada pe calea aerului sau pentru a tranzita printr-un aeroport canadian.
*Sunt eligibili pentru eTA cetatenii romani care au detinut o viza canadiana in ultimii zece ani sau detin actualmente o viza valabila care permite intrarea in SUA.

Persoanele care nu indeplinesc aceste conditii vor avea nevoie in continuare de viza de vizitator.
De asemenea, toti cetatenii romani vor avea nevoie de viza pentru a intra sau reintra in Canada cu automobilul, autocarul, trenul, vaporul sau la bordul unui vas de croaziera.

In comparatie cu viza, eTA se acorda mai simplu si mai repede. Depunerea cererii se face electronic, iar aceasta este solutionata, in general, in cateva minute pentru o taxa de 7 dolari canadieni.

eTA este valabila pentru o durata de pana la cinci ani si le permite calatorilor sa se deplaseze in Canada pe calea aerului oricat de frecvent, pe perioade scurte (in general de pana la sase luni consecutive), pentru studii, tranzitarea printr-un aeroport canadian, vizite turistice sau calatorii de afaceri.

Site-ul guvernului canadian este singurul loc unde se pot depune cereri pentru autorizatiile electronice de calatorie.

Compania canadiana Air Canada va incepe mai devreme anul acesta (din 19 mai) serviciile de transport intre Toronto si Budapesta , iar incepand cu 21 iunie isi va dubla zborurile de la 3/saptamana la 6 zboruri/saptamana pe toata perioada verii 2017.

2017-12-18T02:02:44+00:00
Transport persoane la aeroport si retur
Rezerva transfer